Medenceépítés könnyedén? IGEN!

kerti-medence-epitessel-kapcsolatos-tudnivalok

Megosztom a bejegyzést

Tudnivalók medence építésről

Számtalan medenceépítő cég közül választhat az, aki álmai medencéjét szeretné elkészíttetni. Ezen cégek és vállalkozók között vannak, akik különböző technikai és beépítési innovációkkal csábítanak és vannak, akik kifejezetten családi és kisközösségi medencékre szakosodtak, érdemes hát előre tájékozódni hol is a legkedvezőbb az ár-érték arány.

Választáskor mindenkinek más szempont a lényegesebb: Például legyen a legújabb modell, rendelkezzen jobb felszereltséggel, legyen rá minél hosszabb időtartamú garancia.
Jövőbeni medencénket ma már több százezer változat közül választhatjuk ki, illetőleg alkothatjuk meg, saját ízlésünk-, stílusunk-, és álmaink alapján. Egyedi szempontjainkon túl azonban számos, a medence telepítését befolyásoló tényezőt is figyelembe kell vennünk, mielőtt döntünk.

Kültéri medence legyen, vagy beltéri? 

Beltéri medence elhelyezését bár nem befolyásolja környezeti körülmény, de fontos a gondos tervezés, statikusi- valamint építész szakvélemény beszerzése is szükséges.
Kültéri medence tervezése esetén azonban a talaj és a domborzati viszonyok elemzésén túl nem árt figyelni az uralkodó szélirányra, napjárásra, a medence háztól való távolságára és körüljárhatóságára, hogy a medence építés végén valóban egy, az igényeinknek és életmódunknak leginkább megfelelő medencével legyünk gazdagabbak.

Medence építése előtt nagyon fontos, hogy olyan helyet találjunk rá, ami sok éven át ideális és kényelmes, és műszakilag is megfelelő.
De vajon mik a főbb szempontok, amikor a medencénket megálmodjuk?

Kattintson ide a folytatáshoz >>> 

Medenceépítés ideális időpontja

medenceépítést ideális ősszel kezdeni és tavasszal befejezni, mert az első tél jót tesz statikailag is a kerti medencének. Miért is? Nos, cikkünkből kiderül!

Kattintson ide a folytatáshoz >>>

Medence vizének kezelése, vegyszeradagolás

Legyen szó akár puha falú, akár épített kültéri-, vagy beltéri medencéről, úszómedencéről, vizének tisztítása, tisztán tartása, a szennyeződések eltávolítása, mechanikailag és vegyileg egyaránt alapvető feladat. Azonban a víz csak abban az esetben lesz- és marad tiszta, ha annak összetevői kémiai szempontból egyensúlyban vannak.

Kattintson ide a folytatáshoz >>>  

Medence vizének fűtése elektromosan, napkollektorral vagy hőszivattyúval

Tavasszal, szinte az első napsugarakkal egy időben jut minden medencetulajdonosnak eszébe, hogy mennyire jó is lenne végre újra csobbanni egyet, ám e tekintetben nem csak a levegő és a szél hűvöse-, hanem a kültéri úszómedencék vizének alacsony hőmérséklete is nagyon komoly visszatartó tényezőt képvisel.

Kattintson ide a folytatáshoz >>>  

Fix, tartós beton medence vagy olcsóbb, kisebb mobil medence?
A medencedilemma

Az olcsó mobilmedencék és az épített medencék esztétikuma nagyjából úgy viszonyul egymáshoz, mint egy gumibugyi a szexi fehér-neműhöz. Funkciójának megfelel, de hol van benne az élvezet?

Kattintson ide a folytatáshoz >>> 

Alternatív víztisztítási módszerek masszázsmedencékhez

UV sugaras fertőtlenítés
Az UV fény nem csak, hogy megöli a baktériumokat, vírusokat és az egysejtűeket, de meggátolja azok masszázsmedence-vízbeli elszaporodását is, így használatával akár jelentősen csökkenthető a szükséges adagolandó fertőtlenítő mennyisége is.

Kattintson ide a folytatáshoz >>>  

A medence téliesítése

Lassacskán sajnos vége a nyárias időnek, így a medenceszezonnak is. Ahogy egyre több falevelet kell a víz tükréről lehalásznunk, aktuálissá válnak a kérdések: “mikor téliesítsek?” “Hogyan ne felejtsek ki semmit az eljárás menetéből?” Ha éppen medence téliesítésre készül, vagy még nem tudja, mennyi munkára számíthat jövendőbeli medencéje téliesítésekor

Kattintson ide a folytatáshoz >>>  

Medencefedéssel elkerülhető a kerti medencénk korai elöregedése

Már egy egyszerűbb medencefedéssel is évekkel hosszabbíthatja meg medencéjének élettartamát. Medencefedéssel ráadásul nem csak a főidényben használhatja.
Megfontolandó!

Kattintson ide a folytatáshoz >>>  

Van kerti medence, amiből a kicsi is lehet tökéletes

Már a kert egy eldugott, szabad sarka is tökéletes színhely lehet az Ön kerti medencéjének, a nyugodt kikapcsolódás pillanataihoz. Ön egy kedves kis gyerekpancsolót, luxus wellness-élménymedencét, vagy egy hűsítő, nagyobb, forma-medencét álmodna oda?
Esetleg a szűk család vagy tágabb vendégkör számára is alkalmas méretű, tartós, úszásra is kényelmesen megfelelő fóliás betonmedencét képzelne el a kertjébe?

Egy teljesen saját igényekre szabható betonmedence építése, fém zsalurendszerrel, teljes medencegépészettel az üzembe helyezésig akár 15-20 nap alatt el is megvalósulhat, így Ön akár már a megbízás hónapjának utolsó hetében belecsobbanhat a saját kerti medencéjébe, vagyis, ha jobban belegondol, még most sincs késő belevágni.

Épített medencéjében a homokszűrő a tiszta víz elengedhetetlen feltétele

A homokszűrő a tiszta víz elengedhetetlen feltétele minden épített medence esetében. A homokszűrő ugyanaz egy kerti medence számára, mint az olajszűrő egy autónak, vagy légszűrő a porszívó esetében.
Az épített medence vizének tisztasága nem csak esztétikai okokból fontos, hanem egészségügyi kérdés is. Ügyeljen tehát rá, hogy az épített medencéjének vize mindig kellően tiszta legyen!

A saját kerti medence fontos az egészségtudatos élethez

Az egészségtudatos élet ma már túlmutat a táplálkozáson, az esetleges napi szintű kocogáson, vagy a havi egy-két wellness kezelés igénybevételén.

Kattintson ide a folytatáshoz >>>

Egy csodálatos kerti medence mindenkinek megdobogtatja a szívét, semmi máshoz nem fogható az az élmény, hogy a saját otthonában nyaralójában fürödhet. Azonban, hogy az élmény valóban felhőtlen lehessen, szakszerűen kell kivitelezni. Akár már télen ellehet kezdeni a tervezést.A kerti medence építését már akkor meglehet kezdeni, amikor nem fagyott a talaj, a gödör kiásását, a vasbeton zsaluzást szintén.

Fedett kerti medencét szeretnénk vagy nyitottat?

A medencefedésnek a kerti medencéknél nagy előnye, hogy nem függ a fürdés az időjárástól, akár hűvösebb, borult időben is úszhatunk benne. Tisztább marad a vize, nem hordja tele a szél. Ha kicsi gyerek van a háznál, a fedett medence biztonságosabb, ellenőrizhető a használata, kevesebb a balesetveszély.

Többet lehet használni, ha fedett a medence

A kerti medencénk használata fedéssel több héttel, hónappal kitolódik, így ha nem a nyaralónkba tervezzük, akkor ideális, már az elejétől így tervezni. Ha épp átépítés, vagy építkezés előtt vagyunk, akkor a tervekbe ezt az elejétől számoljuk bele, egyeztessünk az építésszel, és ezzel együtt a medenceépítővel is. A nyitott medence ára viszonylag alacsonyabb, ezért egy évben csak 3-4 hónapig használható.

Szánjunk tehát időt a kerti medencénk megtervezésére, legjobb, ha akár már hónapokkal előbb, télen megbeszéljük, megtervezzük, hogy mit, hová, hogyan építtessünk.


Az időben gondoskodóknak van még egy előnyük
.

A kerti medence építése a legtöbb embernek akkor jut eszébe, amikor jön a nyár, a jó idő, lehet kimenni napozni és hirtelen megszületik az ötlet, hogy idén már végre a saját házi uszodájában élvezhesse a pihenést. Aki azonban idejében lép, az sokkal jobban jár: a télen, kora tavasszal akár jobb árakon juthat egyes anyagokhoz, illetve előre le tudja kötni a kerti medence-építő kapacitást, így minden tekintetben jobban tud tervezni, garantáltan a jó idő beköszöntével elkészül a várva-várt medencéje és környéke.

A kerti medence építését sokan egy házfelújítással, vagy egy átépítéssel kötik egybe:

igazuk van, ha már egyszer nekilátnak, érdemes egyben megvalósítani a terveket, és nem mindegy, hogy anyagilag is, gépészetileg is talán ekkor lehet a leggazdaságosabban kalkulálni.

Nyári örömök a saját kerti medencében

A saját kerti medence nyaranta a legélvezetesebb. Még tart a tél, de már Ön is a nyári programjait tervezi? Gondoljon az utazáson kívül arra is, hogy az év többi részében is kellemesen érezze magát, ne csak 1-2 hétig.
A jó ízlés életforma: egy ízlésesen kialakított terasz, néhány nyugágy, egy úszó-, vagy masszázsmedence, és máris olyan közeget teremtettünk ahol családunkkal és barátainkkal szinte egész nyáron kényelemben és a természettel tökéletes harmóniában élvezhetjük a pihenést.

Saját medence a kertjébe – kell ennél több
Felejtse el a zsúfolt strandokat, a tömeget, a zajt… Diszkrét, otthoni medencéjébe csak az mehet be, akit Ön szívesen lát. Sőt, bármikor fürödhet, nem kell nyitvatartási idővel számolnia, vagy eltűrnie mások zaját, idegesítő szokásait.

A legjobb, ha kerti medence építés előtt idejében kérdezi meg szakembereink véleményét!

Kérdezzen tőlünk, tapasztalt medenceépítő cégtől!

medenceépítés.net

További cikkek a témában

kerti-medence-epitessel-kapcsolatos-tudnivalok
Kültéri medence

Medenceépítés könnyedén? IGEN!

Tudnivalók medence építésről Számtalan medenceépítő cég közül választhat az, aki álmai medencéjét szeretné elkészíttetni. Ezen cégek és vállalkozók között vannak, akik különböző technikai és beépítési innovációkkal

Tovább olvasom »