Üvegezett medencefedés – polikarbonáttal

uvegezett-medencefedes-polikarbonattal

Megosztom a bejegyzést

A medencefedés üvegezése, a nevével ellentétben, nem valódi üveggel valósul meg, nem is plexivel, hanem üvegszerű, víztiszta polikarbonát fedés által.

Tartós, világos, gazdaságos – polikarbonát medenceüvegezés

Olyan polikarbonát (polycarbonat, vagy PC) műanyagot használunk több opcióval, amely víztiszta, rugalmas és igen ellenálló anyag. UV szűrővel ellátott rétegének köszönhetően a Napból érkező káros sugárzást úgy szűri ki, hogy ugyanakkor a fényt és éltető meleget átengedi. Természetes üvegházhatásával nem csak a beltéri hőveszteséget képes minimalizálni, de mérsékelten kompenzálja is a hőmérsékleti különbségeket a kialakított belső és külső tér között. Hűvösebb, kora tavaszi, őszi időszakban hőmegtartási képességének köszönhetően csökkenti az esetleges víz- és levegőfűtési költségeket ezáltal Önnek jelentős költségmegtakarítást is eredményezhet, ha polikarbonát fedést választ medencéjének fedéséhez vagy teraszának kialakításához.

Minőségi és tartós medencefedést keres? – akkor csakis polikarbonát

A kiváló anyagtulajdonságoknak hála a polikarbonát lapjaink várható élettartama 15-20 év. Drágább kategória ugyan, mint az egyszerű, átlátszó plexi anyag, de a polikarbonát esetében nincs várható mattulás, évek múltán is megőrzi üvegszerű jellegét. Összességében pedig lényegesen olcsóbb kivitelezést tesz lehetővé és jóval könnyebb szerkezetet biztosít, mint az ütésálló, netán hajlított valódi  üvegprofil.

Tekintse meg referenciáinkat >>>


A medencefedést sok évre tervezzük

Leendő ügyfeleink számára kétféle első osztályú polikarbonát anyagot is tudunk ajánlani, amelyek bizonyítottan kiállják az idők próbáját.
Akár légkamrás-, akár tömör polikarbonát profil mellett dönt és akármelyik fedési formát is válassza, a polikarbonát anyagok beépítése alacsonyabb és magasabb profilrendszer esetén is ugyanúgy zajlik: a hőtágulás (dilatáció) és a kellő rugalmasság érdekében két- vagy egyoldali gumitömítés közé helyezzük el a polikarbonát lapokat.

Légkamrás polikarbonát medencefedés

A légkamrás (vagy más néven cellás) polikarbonát rugalmas, ellenálló anyag, víz tisztasága miatt kiváló optikai tulajdonságokkal bír. 10mm vastagsága kellően szilárd-, ütés- és hőálló-, ezáltal kiváló hőszigetelési és energetikai jellemzőjű anyaggá teszi, amelynek alkalmazásával Ön akár hónapokkal kitolhatja otthonában a fürdőzési- vagy kerti, pihenési idényt.

Építészetileg is alkalmazkodunk a helyhez, a medencefedéssel

Bár lehet színezni és a polikarbonát anyag mindegyik színezett változata ugyanolyan kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, a medencefedés során többnyire mégis az áttetsző változatát építjük be azon okból, hogy a víztiszta profilok jobban belesimulnak a természetes vagy épített környezetbe. Mivel a polikarbonát egyszerre rugalmas és szilárd műanyag, így a különböző fedések kialakítása során újszerű megoldásokat és formákat tesz lehetővé a használata.

Víztiszta tömör polikarbonát fedés, szép és biztonságos is egyben
Az üvegszerűen víztiszta polikarbonát jóval vékonyabb, mint a légkamrás változat, jellemzően 4mm vastagságban állítják elő. Üvegszerűségével bár gyengébbnek tűnik, valójában nem csak, hogy ellenáll a mechanikai behatásoknak (tulajdonképpen törésálló), de kiváló hőingadozás-tűrő és nagy vegyszerellenálló képességgel is rendelkezik.
Az üvegszerű polikarbonát alkalmazása ott a leghasznosabb, ahol fennállhat a törésveszély lehetősége, ilyen helyekre a Magic Pool a karcálló bevonattal ellátott, tömör polikarbonát változatát javasolja.

Minőségi medencefedés – élmény használni egész évben

Mi a helyszíni felmérést valamint az árajánlatot egyaránt ingyenesen készítjük el Önnek. Aki minket választ, az ugyanakkor a minőséget is választja, hiszen több tucat medence építése-, fedése-, takarása után olyan szakmai tapasztalattal bírunk, amellyel Önnek a legmagasabb biztonsági követelményeknek is megfelelő, hosszú élettartamú, és mind minőségében, mind szépségében egyedülálló medencefedést tudunk garantálni. 

Kérdezzen, kérjen tanácsot tőlünk!

 Hívja kollégánkat a +36 30 937 72 67 számon vagy kérjen  ajánlatot.

medenceépítés.net

További cikkek a témában

kerti-medence-epitessel-kapcsolatos-tudnivalok
Kültéri medence

Medenceépítés könnyedén? IGEN!

Tudnivalók medence építésről Számtalan medenceépítő cég közül választhat az, aki álmai medencéjét szeretné elkészíttetni. Ezen cégek és vállalkozók között vannak, akik különböző technikai és beépítési innovációkkal

Tovább olvasom »