Medence fóliázás

medence.webp

A medence fóliázás sokkal olcsóbb, mint a hagyományos burkolatok és látványosan szebb is lehet!

A medence fóliázás kitalálására semmi sem szabhat határt, csupán maga a képzelet. Minden megvalósítható ideális medence motívumként.

Honlapunkon a medence fóliák széles kínálatából válogathat Ön is új medence építéskor vagy a már meglévő medence fóliázás felújítása alkalmából. A fólia ugyanis túl funkcionalitásán –hiszen a vízzáró rétege megóvja a medencét- az Ön sajátos, egyedi ízlésvilágát is hűen képes visszaadni.

Csak gondoljon bele egy kicsit, hogy milyen jó érzés, mikor fürdőzés közben teste a teljesen sima fóliával és nem a medence rideg burkolatával érintkezik.

Még akkor is, ha sokak számára valóban félelmet jelent, hogy vajon a medence fóliájának cseréje milyen hosszadalmas időbe telik és, hogy milyen sokba kerül ez a procedúra anyagilag. Megnyugtathatunk mindenkit, hogy az esetleges fóliacsere gyorsan, s alacsony anyagi vonzattak megvalósítható bárki számára.

Válassza hát a modern medence fóliázás, mely  kevesebbe kerül a hagyományos medence burkolásnál, és az eredmény is sokkal szebb, dizájnosabb és tartósabbnak fog minősülni.

Sajátos ízlésének megfelelően medencéje lehet akár egyszínű, vagy élénk, színes, netán elegáns stílusú. Olyan, amilyennek Ön álmodja meg. Garantáljuk, hogy egy új medence fólia fiatalos lendületet adhat medencéjének, mely nem csak szép, hanem tartósabb is lesz az eredetinél.

Ez az ún. fóliás medence az egyik legkedvezőbb árban kapható típus, melyet egyre több magyarországi lakos is választ saját részére. A medence fóliázás során használt fólia anyaga vízzáró, PVC alapú, mely az UV sugaraknak ellenáll, és amely nem utolsó sorban a medence belsejének színét is biztosítja.

A medence fóliázás menetét lépésről lépésre átnézzük, vajon a gyakorlatban hogyan is néz ki:

A fólia stabilitását a medence szélén való rögzítése adja, melyet a gyakorlatban a víz nyomása tart a helyén.

Medence fóliázás – Medence felújítás

Már meglévő medencéket is felújítunk. Átvizsgáljuk, megnézzük, mivel is dobhatnánk fel régi medencéjét.

Néhány ügyes és hasznos praktikával nem fog ráismerni otthoni wellness paradicsomára. Ráadásul a medence fóliázás nem jár porral, kosszal vagy zajjal. Csupán ez egy kedves gesztus a medence felé, mely meghálálva a gondoskodást új színben fog pompázni udvarában.Ha még nem hiszi, hogy egy dekor fólia most az Ön pénztárcája számára is elérhetővé válik, győződjön meg a lehetőségről saját maga!
 
Hívja telefonszámunkat, vagy kérjen egyedi árajánlatot medence fóliázásra még ma!

Ingyenes helyszíni felmérés és szaktanácsadás!

Szakszerű munkával, sokkal hosszabb élettartamot, olcsóbb üzemeltetést nyújtunk Önnek is!

Hívja a medenceépítés szakvonalát!

Miért választaná a hagyományos csempéből álló burkolási megoldást, amikor létezik ennél modernebb kivitelezési módozat is?

A medence fóliázás sokkal kellemesebbé és szebbé teszi medencéjét a hagyományos beton, vagy csempés burkolat helyett. Nincs rideg kő, fürdés közben teste a sima fóliaburkolathoz ér. Ha most új medence építésen gondolkodik vagy a meglévő medencéjét újíttatná fel, válasszon színes, mintás medencefóliát burkolatnak! Ezzel egyrészt egy modern, minőségi vízzáró réteget biztosíthat, másrészt pedig kifejezheti saját stílusát. Az esetleg szükséges fóliacsere egyszerűen, gyorsan, különösebb bontás nélkül kivitelezhető.
 
Sokkal gyorsabban igazíthatja ízléséhez az úszómedencéjét, mint gondolná és sokkal kevesebb építéssel, bontással jár, mintha a régebbi megoldásokat választja.
Az egyszínű, vagy mintás medence fóliázás élénk, vagy elegáns színekben szinte minden medencét újjávarázsol, sokkal látványosabbá tesz!A fóliás úszómedence a leggyorsabban kivitelezhető és legkedvezőbb áru medence típus, emiatt már nemcsak külföldön, Magyarországon is mind többen válasszák.

A fóliázás során használt anyag PVC alapú, UV sugárzással szemben ellenálló burkolat, ami a vízzárást és egyben az úszómedence belsejének színét biztosítja. Az úszómedence látványát elsősorban a fóliázás színe és mintája befolyásolja.

A medence fóliázás menete:

1. vízszintes és függőleges felületekre 3 mm vastag rothadásmentes geotextilia,
2. A peremre különböző szélességű fóliabádog kerül.
3. A geotextiliát és a fóliát a helyszínen kiszabják és hegesztik.
4. A lépcsőkre és a fokozottan csúszós felületekre csúszásmentes fólia kerül.
5. A hegesztést követően 5 -10 cm víz betöltése után, a faláttörések (befúvók, padlóösszefolyó, lámpák, ellenáramoltató, nyakzuhany, szkimmer, stb.) kivágásával, tömítésével és felszerelésével végződik az úszómedence fóliázás folyamata.

Medence fóliázás – medencefelújítás

Itt az alkalom, hogy meglévő medencéjét átvizsgáltassa, felújíttassa! Régi, jó állapotban levő, de napszítta, töredezett csempéjű medencéjét 2-3 nap alatt újjávarázsoljuk, senki meg nem mondja, hogy nem vadonatúj!
Mesés dekorációkkal elbűvölő és modern medencét kaphat, egy igazi házi wellnesst!

Nincs betonozás, vakolás, fugázás, por és zaj, csak egy szép, sima fóliabélés, amit Ön választ ki. A fóliát az úszómedence peremén rögzítjük, a helyén maga a víz nyomása tartja, így sokkal szilárdabb, mint bármi más. Ugye, hogy egyszerűen hangzik?

Az épített medencefedés esztétikus, és növeli a ház értékét

Amennyiben Ön is szeretné élvezni a hosszú téli hónapok után a kora tavaszi napsütés jótékony hatásait, nem kell mást tennie, csak elhelyezkedni egy kényelmes napozóágyban, hiszen a medence fedése mintegy hőcsapdaként, a nap melegét átengedve képes a levegő-, valamint a víz hőfokát is tartósan megtartani, vagy akár fel is melegíteni, legnagyobb örömünkre.

Ezen kellemes tulajdonságainak köszönhetően nem csak medencék fedésére, de jakuzzik, masszázsmedencék vagy akár télikertek fedésére is kiválóan alkalmas ez a fajta épített, eltolható polikarbonát fedés.

Kérjen ajánlatot úszómedence fóliázásra, és fogadja az elismerő pillantásokat.
Kevesebből, mint gondolná! Várjuk telefonhívását!

Csempe vagy medencefólia kerüljön a medencébe?

Hogy miért népszerűbb a medence fólia? A következőkben mindenki számára egyértelművé válik a válasz:

• Könnyen tisztán tartható

A medence fólia fugamentes, így azon kevésbé tudnak megtapadni a különféle szennyeződések. Mivel a fólia felszínét még egy külön védőréteg is bevonja, nem telepedhetnek meg rajta gombák, algák vagy a penész. Tisztítása gyorsan megvan, ráadásul hosszútávra szól a hagyományos kő- vagy csempeburkolatnál.

• Alacsonyabb ár

Lényegesen olcsóbb a modern vízzáró, mintás fólia felhelyezése a hagyományos csempe- vagy kőborítású medencefóliánál. Nem hiába, hogy ez a megoldás így a hazai medencetulajdonosok körében is egyre népszerűvé válik. Régi medence felújítása tökéletes lehet egy új dizájnos fóliával, mely feldobja, s új színben tünteti fel medencéjét.

• Tükörsima felület

Az egyedi, modern fóliának nem árt a napfény és az UV-sugárzás, ennek megfelelően nem veszít jellegzetes színéből és a mintázatából sem, még 10 év elteltével sem. Nem úgy, mint a rideg hatást keltő kőburkolatok. A medence fólia más, hiszen ez egységes felszínnel ajándékozza meg a medencét.

• Többféle szín, és mintázat választható

Egyszerűen és gazdaságosan kivitelezhető a medence fólia cseréje. A klasszikus fehér és világoskék színtől bármilyen árnyalatú és mintázatú medencéje lehet. Valódi, egyedi stílusú medencét varázsolhat otthonába, mely kétségtelenül az Ön személyiségét fogja tükrözni.

• Gyors kivitelezés, szakszerű, pontos munkavégzés

Legyen szó teljesen új medence építésről vagy a már meglévő felújításáról egy új medence fólia felhelyezésével akár 2-3 nap alatt elkészül, hiszen bontás nélkül kivitelezhető a medencefólia rögzítésének munkafolyamata a medence peremterületeinél.

Medence fóliázáskor a  fólia bélését a helyszínen szabják pontos méretre, mely a süllyesztett vagy feszített víztükrű medencére egyaránt alkalmas lehet, mely így sokkal ízlésesebb és kifinomultabb a hagyományos csempe vagy kőburkolatú medencénél.

Egy szempillantás alatt újjá varázsolható egy új fóliával régi medencéje!

Medence fólia divatos színekben

Ki mondta, hogy csak a szokványos világoskék színű medence létezik? Miért ne lehet precízen tervezni a medence színét? Miért ne lehetne olyanná varázsolni, hogy az egyaránt illeszkedjen a kert és az épület miliőjéhez?A különleges színekkel és mintázatokkal készülő medence burkolatok ugyanis egyre népszerűbbek immár nem csak világszerte, hanem itthon, Magyarországon is. A kék háromféle színárnyalatán kívül kapható szürke és fehér színben ez a medence fólia. Olyan színben tehát, mely a házhoz, s a kerthez egyaránt illik.

Ám a színek és árnyalatok mellett mintázatok is előfordulhatnak a medence fóliájában. A hagyományosabb óceáni jellegtől, az antikos motívumokon át egészen a víztükör felett futó dekor csíkozásig számtalan elem beépíthető a medence fóliájába.

Ezzel az egyedi megoldással nem csak szebbé varázsolja medencéjét, hanem sokkal komfortosabbá is teszi azt.

Napjaink egyik legismertebb  típusa az ún. Alkorplan medence fólia, melyek nem csak tartósak, szép színűek, hanem vegyszer- és UV álló kivitelűek.

Egyszínű fóliák medencékhez:

• 1,5 mm vastagságú családi vagy közületi medencékre ún. szöveterősített, erős fólia
• 1,5 mm vastag, csúszásmentességet biztosító fólia a bukóél fóliázására

Mintás fóliák:

• A fenti fóliatípusokon túl az úszómedence fóliák új generációja:
• 1,5 mm vastagságú mintás fóliák, melyek a bacilusok, algák és a penész megtelepedését gátló bevonattal, rendelkeznek és könnyű a tisztításuk is. A napfényben évek alatt sem fakulnak ki.

Tipp: ne egyedül várjon minket, a család és a barátok is segíthetnek a medencefóliája kiválasztásában!

Nézze meg, vajon Önnél melyik medencefólia lenne a legjobb! Kérjen helyszíni felmérést, bemutatást, egyeztessünk telefonon: 

Hívja a medenceépítés szakvonalát!