Alternatív víztisztítási módszerek masszázsmedencékhez

viztisztitas_masszazsmedence

Megosztom a bejegyzést

UV sugaras fertőtlenítés

Az UV fény nem csak, hogy megöli a baktériumokat, vírusokat és az egysejtűeket, de meggátolja azok masszázsmedence-vízbeli elszaporodását is, így használatával akár jelentősen csökkenthető a szükséges adagolandó fertőtlenítő mennyisége is.

Ózonos vízkezelés

Az ózonmolekulák vízbejuttatásuk után feloldódnak, a felszabaduló oxigénatomok pedig mind a baktériumokat és a vírusokat, mind az algákat és a gombákat elpusztítják, ráadásul az egyéb szennyezőanyagokat a keringető-rendszer mechanikai szűrőjében kicsapódás formájában kiszűrhetővé és eltávolíthatóvá teszik.

Sóbontó készülékek
A sóbontókkal, melyek a medence vizébe folyamatosan sót oldanak fel, alacsony só-koncentráció mellett kiválthatók a klórozó szerek.

Vízlágyító szerek, készülékek
A vízkőkiválási hajlamot erősíti a nem megfelelő víz-értékek, melyek vízkőképződés esetén további fertőtlenítési elégtelenséget generálhatnak. A vízkőképződés csökkenését a víz vízlágyító szeres lágyításával valamint vízlágyító készülékes „lágyan tartásával” (5-8°nK) érhetjük el.
Rendszeres ellenőrzés, odafigyelés mellett Önnek is problémamentes, ragyogóan tiszta és ugyanakkor higiénikus vizű masszázsmedencéje lehet otthon.

medenceépítés.net

További cikkek a témában

kerti-medence-epitessel-kapcsolatos-tudnivalok
Kültéri medence

Medenceépítés könnyedén? IGEN!

Tudnivalók medence építésről Számtalan medenceépítő cég közül választhat az, aki álmai medencéjét szeretné elkészíttetni. Ezen cégek és vállalkozók között vannak, akik különböző technikai és beépítési innovációkkal

Tovább olvasom »