Medencefedéssel elkerülhető a medencénk korai elöregedése

kerti-medencefedes

Megosztom a bejegyzést

Még a nyolcrétegű üvegszálas ceramic system technológiával készült, szendvicsszerkezetes medencék brillant felülete is idő előtt megkopik amennyiben kerti medencénk éveken át jól szigetelő-, és magas minőségű medencefedés nélkül áll a szabad ég alatt.


Télen-nyáron az időjárás viszontagságainak közvetlenül kitett medencék gépészete is korai karbantartásra szorulhat és bár a hibák általában nem egyetlen szezon után jelentkeznek, de akár már néhány éven belül felüthetik a fejüket, mígnem azt vesszük észre, hogy medencénk már nem nyújtja számunkra ugyanazt az élményt és egyre költségesebbé is válik.

A szakszerű törődés és karbantartás sem válthatja ki medencénk medencefedése által nyújtott védelmet. Medencénk idő előtti elöregedésének elkerülésére ugyanis nem elég a rendszeres, megszokott takarítási eljárás, még akkor sem hatékony, ha hosszú távon is rendszeresen és a legnagyobb odafigyeléssel végezzük el azt.
Már egy egyszerűbb medencefedéssel is évekkel hosszabbíthatja meg medencéjének élettartamát
Amennyiben éveken át nem rendelkezett medencefedéssel a medencéje, talán már tapasztalhatta is az első jeleket, melyek arról árulkodnak, hogy hamarosan felújításra fog szorulni a család egyik nagy kedvence.

A felújítás pedig akár egy naptól egészen egy, vagy több hétig is elhúzódhat a medence állapota-, valamint az egyéb, további problémák (elöregedett tömítések, könyökök, csapok, csövek repedése, medencetest szivárgása stb.) függvényében.
Elkerülhetőek azonban a folyamatos karbantartási- valamint az egyre emelkedő felújítási költségek, ha fedést biztosítunk medencénk számára. A megfelelőt megtalálni bár nem egyszerű, de szakemberrel egyeztetve egészen biztosan sikerül a kertjéhez, medencéjéhez és használati módhoz egyaránt illeszkedő fedést kiválasztani.

Legyen akár alacsonyabb, vagy magasabb profilrendszerű, akár légkamrás-, vagy tömör, üvegszerű polikarbonát profilú a fedés amit választ, egy minőségi medencefedéssel medencéje immár biztonságban, bizonyítottan, szavatoltan állni fogja az idők próbáját.

Medencefedéssel ráadásul nem csak a főidényben használhatja teljes körűen a medencéjét

Amennyiben medencefedése jól szigetel, megfelelő szellőzést biztosít, valamint netán UV védelemmel is el van látva, az UV szűrős fedés nem csak kompenzálja a belső és külső tér közötti hőmérsékleti különbségeket, de Ön és családja, vagy épp baráti köre mind az erős napsugárzástól, mind a hűvös levegőtől és csapadéktól védetten, időjárástól függetlenül, bármikor élhet a medence által nyújtott kötetlen kikapcsolódás lehetőségével.

medenceépítés.net

További cikkek a témában

kerti-medence-epitessel-kapcsolatos-tudnivalok
Kültéri medence

Medenceépítés könnyedén? IGEN!

Tudnivalók medence építésről Számtalan medenceépítő cég közül választhat az, aki álmai medencéjét szeretné elkészíttetni. Ezen cégek és vállalkozók között vannak, akik különböző technikai és beépítési innovációkkal

Tovább olvasom »