A medence csempe helyett jobb megoldás a fólia

medence csempe

Megosztom a bejegyzést

Miért jobb a medence csempe helyett a fólia?

  • Kedvezőbb ár

A modern medence fólia egyre népszerűbb hazánkban is, többek közt azért, mert felhelyezése, illetve felújítás esetén cseréje sokkal kevesebbe kerül a medence csempe- vagy kőborításénál. Így ha medencéjének jót tenne egy kis megújulás, nem kell anyagi szempontokra hivatkozva halogatnia a munkálatokat; pár napon belül „új strandon” csobbanhat.

  • Sima felszín

A hagyományos medence csempe vagy kőburkolattal ellentétben a fólia sima, egységes felszínt biztosít, illetve nem kelt rideg érzést, és a napfény sem fakítja ki. Nem ütközünk bele semmilyen kiszögellésbe,  és nem is olyan kemény, mint a kő vagy a csempe.

  • Könnyen tisztítható

A medence fóliabevonata folyamatos, hiszen nincsenek fugák, így ezek nem is tudnak bepiszkolódni, elszíneződni, rontva a medence esztétikai tulajdonságait. A védőréteg jóvoltából a fólián nem telepszenek meg a gombák, az algák vagy a penész. Sokkal könnyebben tisztítható, mint a hagyományos medence csempe- vagy kőburkolat, ezenkívül strapabíró és vegyszerálló.

  • Rengeteg szín és minta választható

Medence építés vagy felújítás előtt a fólia színét ön választja ki, ez illeszkedhet a kerti bútorokéhoz, de persze lehet klasszikus fehér vagy világoskék is. Mintásat is kérhet, akár úszkálhatnak halak vagy delfinek is a medence alján. A borítás idézheti a tenger hullámzását, a márvány erezetét vagy az ókori római fürdők mozaikcsempéit is. Sőt, akár néhány évente váltogathatja is a mintát, hiszen a fólia cseréje gyors, egyszerű, és bontás nélkül megoldható, nem úgy, mint a medence csempe esetében.

  • Egyszerű felhelyezés és csere

A medence fóliát elég az úszómedence pereméhez rögzíteni, hiszen a víz nyomása tartja a helyén. A felújítása is nagyon egyszerű, nem költséges, és mindössze három nap alatt megoldható, nincs felfordulás és kosz sem, nem kell a medence csempét bontani, sittet elvitetni.A medence fólia egy helyszínen méretre összehegesztett vízzáró fólia bélés, ami süllyesztett víztükrű és feszített víztükrű úszómedencéhez egyaránt alkalmas. Szép, tiszta, egységes és modern felszín a hagyományos kő, vagy csempeburkolás helyett.

A medencefólia kiválóan alkalmas régi úszómedencéje újjávarázsolásához.

Medence fólia divatos színekben

Az úszómedencék is követik a divatot, alkalmazkodnak az Ön igényeihez, az épület és a kert stílusához. Hol van az kőbe vésve, hogy csak egyen világoskék lehet egy medence belülről?

A medence fóliázás világszerte elterjedt és régóta bevált burkolási forma színvilágával és változatos mintázatával ma már egyre nagyobb teret hódít Magyarországon is.
A medencefólia színét a lakás, a burkolatok, vagy éppen a kert hangulata határozza meg: Csak kékből 3 féle mélység kapható, de lehet hófehér, vagy szürkés is.

Aki a mintákat szereti, annak a hagyományos óceáni hullámok mellett az antik fürdők mozaikburkolatát idéző képek, mintázatok, vagy éppen a márványborítás illúzióját keltő fólia lehet a kedvence.

A medencefólia mintázata lehet még a víztükör felett futó antik mozaik dekorcsík, elegáns dizájn, vagy játékos tengeri minták, delfinek is.

A gyors kivitelezhetőség, a hagyományos burkolaténál kedvezőbb ár miatt igen kedvelt a hazai medencetulajdonosok körében. Nem utolsó sorban az úszómedence fólia burkolat komfortosabb érzetet biztosít, mint a már elavultnak számító, drágább és ridegebb medence csempeburkolat, emellett tisztítása is egyszerűbb.

A leginkább használt úszómedence fólia típus az Alkorplan. Ez a cég több évtizedes múlttal garantálja az általa gyártott fóliák világszínvonalát tartós és szép színek, strapabíró, vegyszerálló kivitel.

Tovább a medence fóliákhoz >>>

Egyszínű fóliatípusok a medencékhez:

• 1,5mm vastag szöveterősített fólia (helyszíni kivitelezésre, leginkább strapabíró, nagyobb családi vagy közületi medencéhez);
• 1,5mm vastagságú csúszásmentes fólia (kifejezetten lépcsőkre, feszített víztükrű medencéknél a bukóél fóliázására)
• 0.75mm vastagságú fólia (nem szöveterősített, esetlegesen helyszínen is kivitelezhető, olcsóbb fóliakategória, kisebb családi medencéhez)

Mintás fóliatípusok a medencékhez:

A fenti fóliatípusokon túl az úszómedence fóliák új generációja:
• 1,5 mm és a 0,75 mm vastagságú mintás fóliák, melyek a bacilusok, algák és a penész megtelepedését gátló bevonattal, rendelkeznek és könnyű a tisztításuk is. A napfényben évek alatt sem fakulnak ki.

 Egyszínű és mintás medence fóliák

Nézze meg, vajon Önnél melyik medencefólia lenne a legjobb! Kérjen helyszíni felmérést, bemutatást: Egyeztessünk telefonon: 

Tipp: ne egyedül várjon minket, a család és a barátok is segíthetnek a medencefóliája kiválasztásában!

medenceépítés.net

További cikkek a témában

kerti-medence-epitessel-kapcsolatos-tudnivalok
Kültéri medence

Medenceépítés könnyedén? IGEN!

Tudnivalók medence építésről Számtalan medenceépítő cég közül választhat az, aki álmai medencéjét szeretné elkészíttetni. Ezen cégek és vállalkozók között vannak, akik különböző technikai és beépítési innovációkkal

Tovább olvasom »