Homokszűrős víztisztítás

homokszuros-viztisztitas

Megosztom a bejegyzést

A homokszűrős vízforgatással a medence vizét folyamatosan tisztán lehet tartani a szennyeződésektől. Hiszen senki sem szeretne lubickolás közben oda nem illő, nem kívánatos rovarokkal vagy falevelekkel találkozni.

A vízforgató berendezés az egyetlen, mely folyamatosan szép, tiszta vizet biztosít a medencéje számára. A szűrő-vízforgató berendezések közül napjainkban a legkedveltebb típusú a homokszűrős megoldás.

A homokszűrős berendezés során egy kvarchomokkal töltött tartályon keresztül egy szivattyú segítségével kerül vissza a tiszta víz a medencébe. A szűrő mérete természetesen a medence méretének megfelelően egyenesen arányban változhat.

Takarékos használat:
A homokszűrős víztisztítás legnagyobb előnye, hogy a berendezés működésének köszönhetően akár 4-5 éven át is használatra alkalmas marad a medence vize, amit ezen időszak alatt nem kell leengedni. Ha jól utánaszámol, ezzel így sok-sok köbméter vizet megspórolhat.

Ám a berendezés megfelelő beállítása rendkívül fontos. A jól beállított homokszűrő-vízforgató ugyanis minimális vegyszerrel, kristálytiszta vizet tud garantálni medencéjében.

Használata:
A medence vizének szűrőn történő áramoltatását naponta legalább 2-3-szor el kell végezni. A szabályozás automatikus, Önnek ezzel nem kell törődnie, hiszen a szerkezet elvégzi Ön helyett a munkát.

A homokszűrő-vízforgató használata:
A berendezés hatásmechanizmusában két kulcsfontosságú elem –a szűrő és a szivattyú- a medencén kívül a gépházban vagy az aknában kerül elhelyezésre. A szennyezett víz kivezetése a medence másik oldal történik egy ún. szkinner vagy felületleszívó segítségével. A homokszűrő tartályban található homokon ezután a lép működésbe a szivattyú, hogy a víz átpumpálódjon a szűrőn. A medence másik oldalán lévő befúvók, ezután a medencébe áramoltatják vissza az immár megtisztított vizet.

Az automata szeleppel ellátott homokszűrős megoldás azonban még ezt a hatásmechanizmust is fokozhatja, melynek főbb tulajdonságait a tervezés során szakember határozza meg.

Váltószelepes homokszűrő:
Egy nyomást érzékelő műszer figyelmeztet, ha a szűrőben található homok is kezd már bepiszkolódni és a szennyeződéseket felvenni. Ilyenkor a víz iránya egy váltószeleppel könnyen és biztonságosan megváltoztatható.

A medence tisztaságáról gondoskodni kell, hogy a medencében való lét felhőtlen és valódi kikapcsolódás legyen.

Meglévő medence ellátása homokszűrős-vízforgató rendszerrel

Lehetséges akár régebbi medencéjébe is beépíteni egy higiénikus, és nagy teljesítményű homokszűrős víztisztító berendezést.

Nézzen be webáruházunkba, amennyiben minőségi homokszűrőre és vízforgatóra van medencéjéhez szükség!

Mivel azonban a medencék eltérőek, bízza szakemberre a medencéjébe történő megfelelő víztisztító rendszer beépítésének folyamatát. Hívjon bennünket bizalommal!

Hívja most:+36 30 937 72 67 vagy kérjen ajánlatot

medenceépítés.net

További cikkek a témában

kerti-medence-epitessel-kapcsolatos-tudnivalok
Kültéri medence

Medenceépítés könnyedén? IGEN!

Tudnivalók medence építésről Számtalan medenceépítő cég közül választhat az, aki álmai medencéjét szeretné elkészíttetni. Ezen cégek és vállalkozók között vannak, akik különböző technikai és beépítési innovációkkal

Tovább olvasom »