Mobil medence vagy fix, tartós beton medence?

beton-vagy-mobil-medence

Megosztom a bejegyzést

Az olcsó mobilmedencék és az épített medencék esztétikuma nagyjából úgy viszonyul egymáshoz, mint egy gumibugyi a szexi fehér-neműhöz. Funkciójának megfelel, de hol van benne az élvezet?

A családi büdzsé keretéből gazdálkodva, persze számtalan szempontot kell mérlegelni, mielőtt egy kerti medence vásárlására vagy építtetésére szánjuk a betevő jelentős részét, pusztán az élvezet kedvért.

Egy szempont szinte azonnal adja is magát: Valóban csak az élvezet az, amit nyerhetünk egy medencével?

A saját kerti medence az egészségünket is védi!

Nos, azt kell mondjam, nem csak és nem pusztán ennyi az előnye, persze nem utolsó szempont az, ha élvezetesen töltheti el a család a nyarat akkor is, ha épp nem jut idő vagy pénz a nagyobb, közös nyaralásra.

Sajnos úri-módinak titulálva sokan elfelejtik azt a tényt, hogy a víz, a vízben való rendszeres mozgás mennyire jót tesz az ember egész szervezetének.

Nem csak a keringésre és a szívre vagy épp a megfáradt, begörcsösödött izmokra van jó hatással az úszás, de a testet tehermentesítő víz-közeg azzal a közismert irodai betegséggel szemben is hatékonyan veszi fel a harcot, amellyel ma Magyarországon szinte minden negyedik ember küzd, a gerincproblémákkal.

Fürödjön bármikor medencében – a saját kertjében

Jó volna hát, ha egy szinte egész évben kihasználható, fűtött, vagy akár csak fedett kerti medencével rendelkeznénk?

Ugye, hogy ez nem is lehet kérdés. Hiszen nem csak az egészségünk szól emellett, de az évről-évre megtakarítható uszodabérlet vagy épp konditerem-használat húzós bérlet-ára is, arról már nem is beszélve, hogy egy medence a kertben akár kora tavasztól késő ősz végéig az egész családot képes összehozni.

Van, akinek aktív kikapcsolódást nyújtva, van, akinek szemet gyönyörködtető látványként, egy kis lelki-békét.

Ha kevés a hely, válasszon mobil medencét

Persze az idény szerint felállítható, mobil medencékre is töretlenül nagy a kereslet, mert összességében azokkal is olcsóbban jövünk ki egy nyári idény alatt, mint a minden hétvégén megvásárolt napi, családi strandbelépőkkel.

Ám míg a mobilmedencék csak azt az örömöt képesek megadni, ami a nyárhoz elengedhetetlenül kapcsolódik, mármint a strandolás, pancsolás, felfrissülés élvezetét, az épített kerti medencék ezen felül akár 15 évig is képesek testileg-szellemileg és lelkileg is karbantartani az egész családot, az év minden napján.

Most pedig az tegye fel a kezét, akinek nem a családja vagy a saját egészsége az első még akkor is, ha azért egy kicsit mélyebbre kell nyúlni a pénztárcában.

medenceépítés.net

További cikkek a témában

kerti-medence-epitessel-kapcsolatos-tudnivalok
Kültéri medence

Medenceépítés könnyedén? IGEN!

Tudnivalók medence építésről Számtalan medenceépítő cég közül választhat az, aki álmai medencéjét szeretné elkészíttetni. Ezen cégek és vállalkozók között vannak, akik különböző technikai és beépítési innovációkkal

Tovább olvasom »