Gyakori kérdések és válaszok medencefedéssel kapcsolatban

A légkamrás polikarbonát dupla falu 10 mm vastagságú PC lemez, nem teljesen átlátszó, csak áttetsző. A tömör polikarbonát 4 mm vastagságú, víztiszta, színtelen és üvegszerűen átlátszó. A légkamrás polikarbonát jobb szigetelő képességgel rendelkezik, viszont a tömör polikarbonát törésálló.
Igen. A szegmensek mindkét irányba, egymástól függetlenül mozgathatóak.
A szegmensek száma a medence méretétől függ. Pl. 7,5 méter hosszúságig 3 db szegmens, e felett már 4 db, 9,5 méter felett viszont 5 szegmensre van szükség a medence teljes lefedéséhez.
A medencefedés vázszerkezete alumíniumból készül. A szerkezet felülete többféle színű lehet – natúr eloxált, fehér vagy zöld felár nélkül. A kötőelemek, tartozékok rozsdamentes acélból készülnek.
Igen, előfordul, hogy a külső és a fedés alatti hőmérséklet különbség hatására a légkamrában lecsapódik a pára.
Kezelést, takarást a medencefedés nem igényel. A szegmenseket le kell rögzíteni, ajtókat bezárni. Viszont nagyobb mennyiségű hó esetén, a havat elkell távolítani a medencefedés szerkezetéről.
Az üvegház hatására 5-8°C-kal is melegebb lehet a víz a medencefedés alatt.
Igen, a hosszú távú könnyed mozgatás érdekében ajánlatos sávalapot betonozni a sínpályák alá.
A medencefedés minimális karbantartást igényel. Tiszta vízzel lemossuk a polikarbonát külső felületét, kimossuk a sínpályákból a port, homokot, falevelet.