Medence téliesítés

medence.webp

Nem megy a medence téliesítés?

Ne sikálással, bosszankodással kezdje a következő szezont, hanem ismét a medence megépítésének az első pillanatai, örömei árasszák el az egész családot!

A medence téliesítés igen fontos a szerkezet, a burkolat valamint a gépészeti berendezés megóvása céljából.Szakszerű téliesítéssel tudjuk csak biztosítani, hogy az Ön medencéje az évek múlásával se veszítse el varázsát, szépségét, illetve, ami talán még fontosabb, ezáltal megnövelheti medencéje élettartamát is.

Télen a medence körüli talaj megfagyhat, ezáltal nagyobb nyomást gyakorolhat a medence falára. Azonban Ön a medence esetleges szerkezeti károsodását megelőzheti azzal, hogy medencéje télen is vízzel telített marad, így az jobban ellenáll a külső nyomásnak.

A kerti medence téliesítés menete – dióhéjban

Először a vizet kell teljes mértékben kitisztítani: a felülethez háló, a többihez porszívó fog kelleni. Ezután engedjük le a vizet a szkimmer és a befúvók alá, hogy azokat ne érhesse kár a fagyott víz tágulása következtében.

Ekkor kerülnek helyükre a fagytestek, majd következik a gépészeti berendezések víztelenítése, majd ezek elpakolása valami olyan helyre, ahol nincsenek kitéve a kemény téli hidegeknek. A kerti medence vizében a fagytestek feladata az, hogy csökkentsék, elnyeljék a jég nyomását, ezzel kímélve a medence falát. Úgy kell ezt elképzelni, hogy a fagyás a felszínről indul és akár 20-30 cm mély is lehet. Ha ebben a zónában vannak olyan, összenyomható, rugalmas felületek, amik teret engednek a jég tágulásának, akkor a nyomóerő itt fog realizálódni és nem a szilárd falat kezdi ki.

Amennyiben a medence oldalára függeszthető berendezéseink vannak, semmiképpen ne hagyjuk őket a vízben télire! A csövek víztelenítése után a befúvókat fagydugóval kell szigetelni. Végül, a takarófólia felhelyezése előtt, algaképződés elleni szerrel kell kezelni a vizet. Léteznek speciális téli medencetakaró fóliák, amik vastagabbak, mint az általános takarók. Ha egyedi formájúra készített a kerti medencénk, akkor a téli takaróját is egyedileg kell elkészíttetni.

A fürdőszezon kezdete előtt a téli takarót eltávolítjuk, miután felszínéről a csapadékot és szennyeződéseket is eltávolítottuk. Ezt követően a beüzemelés során megfelelő vegyszeradagolással megkezdjük a szűrés-vízforgatást.

Amennyiben medencéje használata során következetesen betartja az évszakonként elvégzendő egyszerű használati előírásokat, feleslegessé vélik a víz gyakori és költséges cseréje is, elegendővé válik a vízcserét 3-4 évente elvégezni.

Medence téliesítéssel összefüggő bármilyen kérdésével keressen minket bátran, készséggel állunk rendelkezésére!
 
Teleltesse át medencéjét szakszerűen!

Ingyenes helyszíni felmérés és szaktanácsadás!

Szakszerű munkával, sokkal hosszabb élettartamot, olcsóbb üzemeltetést nyújtunk Önnek is!

Hívja a medenceépítés szakvonalát!