Medence építés Balaton

medence.webp

A medence építésnél érdemes szem előtt tartani, hogy legkorábban az ajánlat adás után 30 nappal tudjuk elindítani a munkálatokat Balaton térségében (olyan városokban, mint pl. Siófok, Tihany, Balatonalmádi, Balatonfüred, stb.).

A medence szerkezet megépítése 2 hétig tart, de utána Önnek még meg kell bíznia egy helyi céget a medence körüli munkák (térkövezés, burkolás, kertépítés, stb.) elvégzésére is. Csak utána tudjuk a fóliázást, gépészeti szerelést, vízfeltöltést elvégezni, amikor már a medence körüli egyéb munkák elkészültek. Tehát érdemes minél korábban árajánlatot kérni.

Készüljön úgy, hogy sok esetben fél-egy évre tele van az előjegyzési naptárunk. Tervezzen tehát előre!

Ősszel is kezdődhet a medence építés Balaton térségében!

Lehet, hogy elsőre nem tűnik logikusnak az őszi hűvösebb időben építtetni BALATON térségében kültéri medencét. A gyakorlatban azonban nyár végétől az első fagyokig elvégezhető a medence építés első, és egyben legmunkaigényesebb fázisa, a betonozás. Mi több, egyenesen ideális őszre időzíteni. Miért?

Nem, nem csak azért, mert ilyenkor már nem a legnagyobb melegben kell dolgozni (bár ez sem utolsó szempont kollégáink szerint!), hanem mert az

a, ilyenkor elkészített medenceszerkezet mellé frissen visszatöltött föld tömörödésének is jót tesz a téli csapadék,

b, tavaszi fagyok után már végső tereprendezést, térkövezést is el lehet végezni a medence körül

c, a medencefóliázás, gépészeti szerelés pont a kinti medencézős szezon elejére készül el.

A medenceépítést BALATON környékén: ideális ősszel kezdeni és tavasszal befejezni

A medenceépítés leglátványosabb része ősszel kezdődik!

Kitalálta már, hogy hol és mekkora medencét építtetne a kertbe? Pompás! Keressen fel minket! Munkatársaink díjmentesen felmérik a helyszínt. Felmérik a terepet, közösen átbeszélik a lehetőségeket, aztán ez alapján készítünk Önnek egy egyéni kalkulációt.

Az árajánlat jóváhagyása, valamint a szerződéskötést követően időpontot egyeztetünk a helyi földmunkagépessel a munkagödör kiásására. A munkagödör nagysága a medence nettó méreténél 1,6 m-el szélesebb kell, hogy legyen, ahhoz, hogy az kollégák kényelmesen fel tudják építeni a medence zsaluszerkezetét.

Ezután jön a betonozás. Kész mixerbetont szállíttatunk a helyszínre és betonpumpa segítségével, egyidőben kiöntjük az aljzatbetont az oldalfallal.

Másnap bontjuk a zsaluzatot, a betonmedence szerkezete már addig eléggé megszilárdult.

Zsaluzat bontása után kerül sor a gépészeti akna kialakítására. A gépészeti aknába helyezzük majd be a medence vízének keringtetéséért és tisztításáért felelős gépezetek.

Ezt követően a medence körül elhelyezkedő 60 cm széles árkot visszatöltjük földdel. Ha ezt a folyamatot ősszel végeztük el, akkor ezután együtt várjuk a tavaszt.

Kérje medenceépítés ajánlatunkat, BALATON környékén díjmentes helyszíni felméréssel, gépészeti tanácsadással.

Kérje medenceépítés ajánlatunkat Balatonnál ingyenes helyszíni felméréssel, gépészeti tanácsadással.

Az első tél jót tesz a medenceépítés szakaszában

A csapadékos időszak „megedzik” a készülő medence körüli talajt. A földrétegek összefagynak, tömörödnek, időnként kissé felengednek, majd újra szilárdra fagynak. A készülő medence körüli föld ekkor nyeri el a korábban a helyén lévő talaj tömörségét, amely kiváló alapot fog ezután nyújtani a medence kivitelezés befejezéséhez.

Tavasszal tudja kiépíttetni egy helyi vállalkozóval a medence környékének burkolását, térkövezését.

Ezt követően kerül fel a fólia, beszereljük a gépházat, fényeket, szegélyköveket, majd a végén a várva várt feltöltés és minden, amit megálmodott, ott lesz a szeme előtt.

Az Ön tervei fokozatosan szemmel látható, strandpapucsban és köntösben bejárható valósággá válnak.

Ha nyáron, nyár végén vagy ősszel jut eszébe, hogy otthonát egy medence segítségével új dimenzióba léptesse, egyáltalán nincs elkésve – mi több, ekkor a legjobb belekezdeni!

Dézsában nevelt pálmafákkal körbevett otthoni üdülő? Mediterrán stílusú fóliázott medence, egy kis nyaralás a saját kertjében? Vagy valami extra szórakozási lehetőség a gyerekeknek, vendégeknek a hétvégi grillpartikhoz?

Ha most megálmodja, jövőre már a saját medencéjével kezdheti a szezont! Kedvező áron fenntartható és igényes kerti medencéket építünk, több száz referenciánk van.

A medence építést BALATON térségében bízza ránk!

Zala megyéből hívja a medenceépítés szakvonalát: +36 30 937 72 67 vagy kérjen tőlünk ajánlatot

Ingyenes helyszíni felmérés és szaktanácsadás!

Szakszerű munkával, sokkal hosszabb élettartamot, olcsóbb üzemeltetést nyújtunk Önnek is!

Hívja a medenceépítés szakvonalát!

Függetlenítse magát az időjárás viszontagságaitól egy állandó védelmet nyújtó medencefedéssel, hogy ne kelljen mindig sóhajtozva számolgatnia a fürdőzésre alkalmas időig hátra levő napokat. A medencefedés maximálisan az Ön igényeit szolgálja télen-nyáron, szeles időben és napsütésben egyaránt.